Positiivisella asenteella sota-alueelle töihin

Syyskuu on nyt takana ja sarjapelit on lähtenyt käyntiin yhdellä kotipelillä ja kahdella vieraspelillä. Joukkue on raapinut kasaan kuusi pistettä, mikä on pelkän suorittamisen tulos. Suorittaminen ja katselu ei tälläkään tasolla riitä, vaan itseään on laitettava likoon joukkueen menestymiseen. Syyskuussa saimme valmennukseen apua Suomen huipulta kun Sami Karppinen kävi antamassa pieniä vinkkejä peruspelaamiseen ja harjoitteluun. Samin pienistä neuvoista joukkue tekee suuria asioita pelin sisälle. Mutta se tärkein on edelleen itsensä uhraaminen joukkueelle. Pelkkä suorittaminen ei riitä, täytyy antaa kaikkensa joka ikinen hetki harjoituksissa ja otteluissa.

Joukkueen yhteishenki on hyvä, se rakentuu joukkueen kesken. Valmennuksen rooli joukkuehengen rakentamisessa on nolla, sen tekee pelaajat. Valmennus, joukkueenjohto ja huolto oppivat tarkkailemaan joukkueen elekielestä mikä on meininki kopissa, meillä se on hyvä ja positiivinen. Fyysisestikin jaksaa paremmin koska on positiivinen fiilis. Joukkueen pelitavan kehittyminen jatkuu pala kerrallaan ja sitä kehitetään lisää jokaisella osa-alueella. Nyt kiinnitämme huomiota sota-alueeseen eli maalineduspelaaminen sekä hyökkäysalueella että puolustusalueella.

Sota-alue puolustusalueella tarkoittaa että meidän maalin eteen ei pääse vastustaja, ainakaan helpolla… Hyökkäysalueella sama alue on hyökkääjien epämukavuusalue jossa joutuu ottamaan mustelmia, vääntämään ja liikkumaan irti puolustajien pihdeistä. Sunnuntaina on jo nähtävissä meidän liikkuminen hyökkäysalueella ja vastustajan epämiellyttävä kokemus kun puolustuksemme ottaa vastustajan kiinni jo ennen kuin huomaavatkaan.

Joukkue tulee sunnuntaina kaukaloon vauhdikkaampana kuin koskaan, sillä Ylitorniolla koetussa tappiossa joukkuekin tiesi että mitään ei tule ilmaiseksi (paitsi jäähyjä Ylitorniossa). Sunnuntain teemana on kova liike, sota-alueen hallinta ja jäähyttömyys. Kurinalaisella pelaamisella meidän joukkue menestyy ja nyt yleisökin tietää mitä joukkueelta odotetaan.

Tervetuloa seuraamaan otteluita!

karsama
-Juice