Ensimmäinen kolmannes

Kakkosdivarin pohjoislohkoa on nyt tahkottu ensimmäinen kolmannes. Ennen kauden alkua laskin että 20 pistettä jos on plakkarissa ensimmäisen kolmanneksen jälkeen niin sarjan kärkipaikka on hallussa. Nyt keräsimme 18 pistettä ja sarjan kärkisijoista taistellaan. Kaikki joukkueet on kohdattu kerran ja kärkeen povatut joukkueet ovatkin olleet odotetun vahvoja. Suurin yllättäjä on ollut ehdottomasti Ylitornion ylpeys EtPo-72. Vuodesta toiseen he saavat kilpailukykyisen joukkueen jalkeille pieneltä paikkakunnalta.

Olemme nyt harjoitelleet eri pelitaktiikoita, jotta voimme omaa peliä muuttaa vastustajalle vaikeammaksi. Palaset loksahtelevat paikoilleen ja toisen kolmanneksen hiomme pelitavat ja taktiikat sille mallille että kaikki toimii kolmannella kolmanneksella sekä kauden tärkeimmissä peleissä keväällä.

Ensimmäisen kolmanneksen onnistumiset ovat ehdottomasti olleet maalivahtipeli, erikoistilanteet ja kurinalaisen pelin kehittyminen. Sarjan maalivahtien torjuntatilastoissa komeilee kaksoisjohto ja päästetty vähiten maaleja. Olemme tehneet ylivoimalla sarjassa eniten maaleja ja alivoimalla päästetty toiseksi vähiten. Sekä kiekonmenetykset meille tärkeissä paikoissa ovat vähentyneet huomattavasti.

Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen parannettavaa on edelleen. Pelimme perustuu tiiviiseen viisikkopelaamiseen jossa vielä tapahtuu unohduksia, kiekon perässä juoksemista ja oman puolustusalueen merkkausvirheitä. Näihin parannusta tulee harjoitus harjoitukselta ja peli peliltä enemmän… Toinen asia on jäähyt, siis olemme ottaneet sarjassa kolmanneksi eniten jäähyjä! Meidän jos jonkun pitää tietää ettei pelejä voiteta jäähyaitiosta, mutta on jäähyt vähentyneet kauden edetessä.

Toiselle kolmannekselle kovennamme harjoituksia ja jäällä tehtävät harjoitukset ovat enemmän pelinomaisia, fyysisesti raskaampia ja pelitapaamme kehittäviä. Joukkueen harjoitusvahvuus kasvaa kun harjoitusvahvuuteemme liittyy muutama pelaaja B2-junioreista. Pojat ovat jo muutaman kerran käyneet meidän kanssa jäällä ja heidän kehitys tulee näkymään koska saavat miesten mukana laittaa itsensä äärirajoille jokaisessa harjoituksessa.

Toinen kolmannes tuo hyökkäyspeliimme lisää vauhtia, taklauksia, kiekonriistoja ja maaleja. Puolustuspelaamiseemme toinen kolmannes tuo uhrautumista, taklauksia, nopeita avaussyöttöjä. Tulkaahan kaikki hallille seuraamaan Raahe-Kiekon otteita! Kannustusta katsomoon, siitä se pelifiilis vaan kasvaa!

-Juice